Kuličky z rybího masa smažené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 36 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Droždí
  • 50 g Pažitka
  • 200 g Treska sušená
  • 10 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Šalotka
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 228 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 192 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 146.2 mg
  • Draslík 546.3 mg
  • Vláknina 2087.5 mg
  • Vitamín A 2087.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušenou tresku namočíme na 24 hodin do vody. Během této doby vodu několikrát vyměníme. Potom vložíme rybu do hrnce s vodou a 10 minut ji vaříme. Vyjmeme z hrnce a necháme okapat.

  • 2

    V misce rozmícháme hladkou mouku, droždí a 3 lžíce vody.

  • 3

    Uvařenou rybu rozmačkáme vidličkou a smícháme se 2 vejci, 3 lžícemi posekané pažitky, nadrobno posekanou šalotkou a nasekaným stroužkem česneku. Opepříme a rybí hmotu zamícháme do kvásku v misce. Necháme 15 minut kynout.

  • 4

    V hlubší pánvi rozehřejeme olej. Z vykynuté rybí hmoty vyvalujeme kuličky a vhodíme je do oleje smažit. Smažíme 6 minut, potom je vyjmeme a necháme na papíru okapat olej. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu