Marinovaný platýz na grilu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 107 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 0 g
- Sodík 480 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 0.5 mg
- Draslík 146.8 mg
- Vláknina 2925 mg
- Vitamín A 2925 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si marinádu: očištěné stroužky česneku prolisujeme, v misce je promícháme se sójovou omáčkou cukrem.
-
2
Čerstvé platýze pořádně omyjeme i zevnitř pod tekoucí vodou. Osušíme je, celé je potřeme marinádou a odložíme na 30 minut do chladničky.
-
3
Mezitím omyté, malé chilli papričky rozkrojíme, zbavíme semínek, nakrájíme je na tenké nudličky a odložíme stranou. Omytou, chemicky neošetřenou limetku rozkrojíme na čtvrtky. V kastrólku rozpustíme máslo.
-
4
Gril rozehřejeme na 250-300°C. Platýze položíme na grilovací plát (nebo misku speciálně pro ryby). Grilujeme je z každé strany po 5-6 minutách (podle velikosti) do zlatohněda. Hotové položíme na talíře, posypeme solí, chilli nudličkami, přelijeme máslem, ozdobíme limetkou a servírujeme. Dobrou chuť.