Mořský vlk s citronovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 2 ks Mořský vlk filety
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 579 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 638 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 36 mg
  • Draslík 695.3 mg
  • Vláknina 8270.3 mg
  • Vitamín A 8270.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z vlka dobře omyjeme, osušíme a osolíme a opepříme.

  • 2

    Na rozpáleném oleji smažíme, nejprve kůží dolů. Na závěr vložíme do pánve (ne na filety) cukr, necháme rozpustit a vmícháme citronovou šťávou. Nejlépe smícháme kroužením pánve, filety poté obracíme ve vzniklé omáčce.

  • 3

    V mezičase v osolené vodě uvaříme oloupané a na kostky nakrájené brambory do měkka. Máslo s olejem rozpustíme.

  • 4

    Uvařené brambory slijeme, necháme jen trochu vody. K bramborám vlijeme máslo s olejem a rozmixujeme dohladka.

  • 5

    Rybu podáváme s bramborovou kaší, sypeme drobně pokrájenou pažitkou.

Komentáře k receptu