Platýs s řeřichovou majonézou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 8 g Máslo čerstvé
  • 500 g Brambory
  • 250 g Majonéza
  • 20 g Řeřicha
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Platýz - filety
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1.2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 706 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 783 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 99.7 mg
  • Draslík 1277.6 mg
  • Vláknina 6489.5 mg
  • Vitamín A 6489.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.2 mg
  • Vitamín E 8.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory vaříme v osolené vodě asi 25 minut.

  • 2

    Majonézu utřeme dohladka se smetanou, osolíme, opepříme a ochutíme lžící citronové šťávy. Vmícháme omytou a nasekanou řeřichu.

  • 3

    Filety z platýse omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Osolíme je, opepříme a smažíme po obou stranách na polovině dávky másla asi 4 minuty.

  • 4

    Vařené brambory slijeme a opečeme na zbylém rozpáleném másle.

  • 5

    Platýse podáváme s majonézou a bramborami posypanými nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu