Okouník s lilkem a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 300 g Okouník mořský
  • 100 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Lilek
  • 3 ks Rajčata
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 708 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 528 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 473.1 mg
  • Draslík 1191.4 mg
  • Vláknina 13555.5 mg
  • Vitamín A 13555.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.8 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 46.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté rybí filety osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Omytý lilek nakrájíme na plátky.

  • 2

    Oloupanou cibuli a česnek nasekáme a osmahneme na olivovém oleji. Přidáme oloupaná, na kostičky nakrájená rajčata a opékáme asi 5 minut. Osolíme, opepříme, zalijeme vínem a podusíme 10 minut.

  • 3

    Rozšleháme žloutky, smetanu a pepř. Ve směsi namočíme plátky lilků a postupně je smažíme na 40g rozehřátého másla. Potom rozehřejeme zbylé máslo a opékáme na něm 10 minut porce okouníka.

  • 4

    Filety upravíme na talíře a obložíme osmaženými lilky a rajčaty. Ozdobíme lístky bazalky a podáváme.

Komentáře k receptu