Lososové závitky s plněným vejcem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Pstruh uzený
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 200 g Losos uzený
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Kaviár
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 637 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 366.7 mg
  • Draslík 504.5 mg
  • Vláknina 499.8 mg
  • Vitamín A 499.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo (asi 10 minut), zchladíme a oloupeme.

  • 2

    Plátky uzeného pstruha rozmělníme se 100 g zakysané smetany, přidáme lžíci nasekané pažitky a směsí potřeme plátky lososa. Přidáme trochu kaviáru, zavineme do závitků a necháme vychladit.

  • 3

    Vejce rozpůlíme, žloutky vyjmeme a prolisujeme sítem. Rozetřeme je se zbylou smetanou a hořčicí, přidáme zbylou pažitku, petrželku a kopr. Osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Hmotou naplníme půlky bílků.

  • 4

    Závitky šikmo nakrájíme a spolu s půlkami vajec upravíme na talířky.

Komentáře k receptu