Halibutové filé se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Halibut atlantický
  • 600 g Zelenina kořenová
  • 4 kávová lžička Citronová šťáva
  • 4 kávová lžička Hořčice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 8 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 8 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 225 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 183 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 46.8 mg
  • Draslík 709.5 mg
  • Vláknina 9356.8 mg
  • Vitamín A 9356.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté filety z halibuta osušíme a potřeme citronovou šťávou (polovina dávky). Po obou stranách maso osolíme, opepříme (polovina dávky) a necháme chvíli marinovat.

  • 2

    Očištěnou zeleninu nadrobno nakrájíme a podusíme v troše vody. Do základu vložíme připravené filety a pod pokličkou vše dusíme ještě 10 minut.

  • 3

    Smetanu promícháme s citronovou šťávou, nasekaným koprem a hořčicí, osolíme, opepříme a podáváme spolu s rybím filé a zeleninou.

Komentáře k receptu