Mozzarellové řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mozzarella
  • 16 krajíc Veka
  • 100 ml Olej stolní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Ančovička - filety
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 844 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 724 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 276.8 mg
  • Draslík 232.1 mg
  • Vláknina 680.2 mg
  • Vitamín A 680.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ančovičky nasekáme, promícháme s nasekanou petrželkou, přidáme kapary, citronovou šťávu, vše chvíli podusíme na másle. Odstavíme z plotny.

  • 2

    Mozzarellu nakrájíme na 8 plátků, vždy 1 plátek vložíme mezi dva krajíčky veky, které namáčíme v rozkvedlaných, osolených a opepřených vejcích. Nakonec řezy obalíme ve strouhance a po obou stranách do zlatova osmažíme v rozehřátém oleji.

  • 3

    Pokrm upravíme na talíře, ihned podáváme.

Komentáře k receptu