Chřest s platýzem a řeřichovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Platýz - filety
  • 1000 g Chřest bílý
  • 150 g Sýr krémový
  • 125 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 hrst Řeřicha
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 436 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 436 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 119.3 mg
  • Draslík 1098.9 mg
  • Vláknina 13064.5 mg
  • Vitamín A 13064.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.3 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Oloupaný chřest povaříme v osolené vodě se špetkou cukru a 1 lžící másla asi 15 minut.

  • 2

    Porce ryby osolíme, opepříme a na 2 lžících rozehřátého másla opékáme po obou stranách 2 minuty. Vyjmeme z pánve a necháme na teplém místě.

  • 3

    Výpek na pánvi zředíme vínem a trochou chřestového vývaru. Povaříme do mírného zhoustnutí, vmícháme sýr, citronovou kůru, osolíme a opepříme. Očištěnou řeřichu osušíme a vmícháme do omáčky.

  • 4

    Porce ryby, chřest a omáčku upravíme na plochou mísu a obložíme dílky citronu.

Komentáře k receptu