Losos v soli a paprikový krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1 g Česnek
  • 50 g Sardelová očka
  • 1 g Rozmarýn čerstvý
  • 1 g Rozmarýn čerstvý
  • 2 ml Olej olivový
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 5 ml Voda pitná
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2.5 kg Losos obecný
  • 8 kg Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 408 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 310233 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 163 mg
  • Draslík 932.4 mg
  • Vláknina 1898.5 mg
  • Vitamín A 1898.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.6 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pekáčku vložíme alobal. Alobal by měl být přes okraje pekáčku vyšší. Do pekáčku s alobalem vsypeme polovinou soli. Na vrstvu soli položíme lososa. Břišní dutinu lososa vyplníme kolečky citronu a rozmarýnem. Aby citron s rozmarýnem nevypadávaly, okraje břišní dutiny "sešijeme" párátky.

  • 2

    Nyní lososa zasypeme druhou polovinou soli. Poté okapeme vodou a vše zabalíme do alobalu. Lososa pečeme na 180°C 90 minut.

  • 3

    Než lososa upečeme, pustíme se do přípravy krému.

  • 4

    Plátky paprik, česneku a rozmarýn pokapeme olejem a ugrilujeme do změknutí. Papriky grilujeme slupkou nahoru. Poté vše necháme vychladnout. Jakmile zelenina zchladne, sloupneme z paprik slupku.

  • 5

    Papriky bez slupky, česnek, rozmarýn, olej a sardelová očka rozmixujeme. Do hotového krému zamícháme smetanu a nakonec dle chuti osolíme a opepříme.

  • 6

    Upečeného lososa naporcujeme a podáváme s paprikovým krémem.

Komentáře k receptu