Teplý rybí koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 80 g Olej olivový
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Petržel - nať
  • 200 g Losos - filety
  • 200 g Filé z mečouna
  • 200 g Mořský ďas
  • 4 krajíc Chléb toastový
  • 6 ks Krevety tygří - loupané
  • 1 ks Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 6208 kcal
  • Sacharidy 303 g
  • Tuky 227 g
  • Sodík 8035 mg
  • Bílkoviny 1518 g
  • Uhlovodany 122 g
  • Cholesterol 6532 mg
  • Draslík 3077.3 mg
  • Vláknina 26491.6 mg
  • Vitamín A 26491.6 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 119.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stáhneme z rybího masa kůži, maso omyjeme, dobře osušíme a ostrým nožem nakrájejíme na tlustší pruhy. Krevety nahrubo nasekáme. Z krajíčku chleba odkrojíme kůrku, střídu dáme do mixéru, přidáme petrželku a mátu a vše rozmixujeme.

  • 2

    Vytřeme zapékací nádobu olejem, dáme do ní vrstvu lososa, osolíme a opepříme čersvě mletým pepřem. Navrch položíme kousky mečouna a tento postup opakujeme. Každou vrstvu osolíme a opepříme.

  • 3

    Nahoru rozetřeme nahrubo nasekané krevety a chlebovou směs s petrželkou a mátou. Vše zalijeme zbývajícím olejem a pečeme cca 10 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Upečený kolač podáváme teplý.

Komentáře k receptu