Špagety s mořskou parmicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Parmice
  • 50 g Petržel - nať
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 300 g Rajčata
  • 50 g Olivy černé
  • 350 g Špagety, Makarony
  • 10 g Sůl
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 672 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1221 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 73.5 mg
  • Draslík 1040.3 mg
  • Vláknina 9990 mg
  • Vitamín A 9990 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.5 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Parmici vykostíme a vykrájejíme z ní plátky a pokrájíme na kousky. Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a pak je nahrubo nasekáme.

  • 2

    Petrželku a bazalku nasekáme. Stroužek česneku lehce podrtíme. Vypeckujeme olivy a pokrájíme je na kousky. V pánvi rozehřejeme olej, dáme do něho česnek, pálivou papričku a trochu bazalky a česnek na něm lehce osmahneme.

  • 3

    Přidáme pokrájené rybí maso, opatrně ho obracíme a smažíme po všech stranách dozlatova. Přidáme nasekaná rajčata, špětku soli a špetku pepře a při střední teplotě vše za občasného zamíchání asi 6 minut podusíme. Nakonec přidáme olivy, zbylou nasekanou bazalku a petrželku.

  • 4

    V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit těstoviny. Scedíme je ve chvíli, kdy budou al dente, promícháme je s omáčkou a horké podáváme.

Komentáře k receptu