Kambala na sektu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Fazolové lusky zelené
  • 1200 g Kambala
  • 200 g Celer bulvový
  • 150 g Pórek
  • 60 g Šalotka
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 5 g Pepř cayenský
  • 10 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 100 g Mrkev kořen
  • 200 ml Víno šumivé (sekt)
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Kedlubna
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 466 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 674 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 133.3 mg
  • Draslík 747.4 mg
  • Vláknina 5183.3 mg
  • Vitamín A 5183.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 474 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 210 °C. Filety rozpůlíme, zeleninu, mimo fazolek, oloupeme a nakrájíme na nudličky. Fazolky opláchneme, odstraníme nitku a oba konce a přepůlíme je. V kastrůlku rozpustíme 20 g másla a pří mírné teplotě v něm zeleninu 5 minut podusíme. Nakonec osolíme, opepříme, scedíme a necháme okapat. Tekutinu uchováme. Šalotku drobně nakrájíme a 2-3 minuty ji lehce osmahneme. Přidáme sekt a vývar ze zeleniny a za pravidelného míchání při mírné teplotě zredukujeme na polovinu.

  • 2

    Z alobalu odstřihneme 6 čtverců, ze kterých připravíme balíčky. Na každý čtverec vložíme 2 kousky ryby, osolíme, lehce ochutíme pepřem a přidáme 2 lžíce podušené zeleniny. Balíčky uzavřeme tak, aby uvnitř zbylo místo. Vložíme je na prostřední rošt do trouby a pečeme 7 minut.

  • 3

    Do směsí vína a šalotky přidáme smetanu a za stálého míchání přivedeme k varu. Poté zmírníme teplotu a po kouscích přidáme zbytek másla. Omáčku našleháme metličkou a případně dochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Na předehřáté talíře rozdělíme omáčku, na kterou opatrně vložíme obsah balíčku, dozdobíme snítkami kopru nebo lístky petržele.

Komentáře k receptu