Okouník s mandlemi a chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 800 g Chřest zelený
  • 600 g Okouník mořský
  • 80 g Strouhanka
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 50 g Med včelí
  • 80 g Rajčata
  • 10 g Hořčice
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 ml Olej olivový
  • 50 ml Víno bílé
  • 20 ml Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 653 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 737 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 87 mg
  • Draslík 601.8 mg
  • Vláknina 5287.5 mg
  • Vitamín A 5287.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 5.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře promícháme strouhanku, med, mleté mandle a změklé máslo. Filety okořeníme solí a pepřem a namažeme vzniklou pastou. Položíme na plech vyložený papírem na pečení a v předehřáté troubě pečeme dokřupava při 225 °C asi 5-7 minut.

  • 2

    Z chřestu odkrojíme konce, můžeme oloupat dolní třetinu pazochů, silné pazochy podélně rozpůlíme a na 4 lžících horkého olivového oleje opékáme 6-8 minut, poté okořeníme solí a pepřem. Oloupaná rajčata rozčtvrtíme, odstraníme semínka, dužninu nakrájíme nadrobno. Smícháme ocet s hořčici, solí, pepřem a medem (dle chuti), vmícháme 6 lžic olivového oleje a pak přidáme rajčata. Chřest rozdělíme na talíře, na něj položíme porce ryby a přelijeme zálivkou.

Komentáře k receptu