Filé na chilli se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 230 g Sleď čerstvý
  • 20 ml Omáčka sójová
  • 20 ml Voda pitná
  • 20 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 5 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 112 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 54 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 83 mg
  • Draslík 62.3 mg
  • Vláknina 725.9 mg
  • Vitamín A 725.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve smícháme jednu lžičku nakrájeného zázvoru, sůl, bílý pepř a 5 ml oleje. Směs smícháme s 230 g mletého rybího filé a po dvaceti minutách přidáme i dvě lžíce rozšlehaného vejce. Vytvoříme hladkou pastu. Chilli papričky rozkrojíme na čtvrt, zbavíme je pecek a vložíme do nich pastu.

  • 2

    Na wok pánvi na oleji osmažíme vyplněné chilli papričky. Poté je dáme stranou, olej vylijeme a pánev vytřeme. Nalijeme na ni 20 ml oleje a vložíme dva nakrájené stroužky česneku, až začne vonět, vmícháme sójovou omáčku, cukr, chilli papričky, vodu a pod pokličkou vše povaříme asi pět minut.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu