Parmice v páře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 600 g Parmice
  • 5 g Sůl
  • 60 g Mrkev kořen
  • 120 g Cibulka jarní
  • 15 g Zázvor celý
  • 15 g Koriandr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 450 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 87 g
  • Sodík 1178 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 147 mg
  • Draslík 1307 mg
  • Vláknina 5646 mg
  • Vitamín A 5646 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.3 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do ryby uděláme zářezy a zevnitř i zvenku potřeme solí, olejem a sójovou omáčkou. Přikryjeme ji a necháme 30 minut odpočívat.

  • 2

    Na pečící papír rozložíme jarní cibulku, mrkev a zázvor, navrch položíme rybu, posypeme ji zbytkem zeleniny a zázvorem. Papír lehce zabalíme a rybu položíme na bambusový pařák ve woku, který podlijeme vodou. Zakryjeme jej poklicí.

  • 3

    Rybu podusíme 20 minut v páře, dokud není maso hotové. Do menšího hrnce nalijeme sezamový olej a zahřejeme jej. Parmici s ním pokapeme a ozdobíme ji koriandrem.

Komentáře k receptu