Rybí polévka s rajčaty a fenyklem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory rané
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 450 g Treska aljašská
  • 150 ml Víno bílé
  • 500 ml Vývar rybí
  • 1 kávová lžička Fenykl obecný
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 231 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 626 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 41.6 mg
  • Draslík 868 mg
  • Vláknina 5816 mg
  • Vitamín A 5816 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět oloupanou, nasekanou cibuli a rozmačkaný česnek. Smažíme ještě 5 minut a přidáme fenykl. Po 1/2 minutě vmícháme vývar, rajčata, víno a omyté, neoloupané brambory nakrájené na kostičky. Vše zvolna povaříme asi 15 minut.

  • 2

    Nakonec do polévky vložíme očištěné, na dílky nakrájené porce tresky. Přisypeme nasekanou petrželku, krátce povaříme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu