Filé v parmezánu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Filé rybí
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 50 g Mandle mleté
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.8 polévková lžíce Margarín
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 344 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 441 mg
  • Bílkoviny 88 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 69.9 mg
  • Draslík 170.2 mg
  • Vláknina 4514.5 mg
  • Vitamín A 4514.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.8 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pod studenou vodou opláchneme rybí filé, osušíme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.

  • 2

    Do talíře dáme mouku, do dalšího rozšlehané vejce a ve třetím talíři smícháme parmezán s moukou a mandlemi. Přidáme do směsi sůl, pepř.

  • 3

    Filé obalíme v mouce, poté vajíčkem a nakonec v parmezánu.

  • 4

    Rozehřejeme ve woku margarín a dozlatova smažíme rybu. Jednou ji obrátíme.

  • 5

    Citron rozdělíme na osminky a přidáme k rybě.

  • 6

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu