Dresing na salát Caesar Ambiente

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 20 g Cukr třtinový
  • 440 g Olej olivový
  • 300 g Vaječný žloutek slepičí
  • 15 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Česnek
  • 80 g Ocet vinný
  • 80 g Hořčice Dijonská
  • 60 g Ančovička - filety
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 460 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 605 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 373.8 mg
  • Draslík 72.9 mg
  • Vláknina 349 mg
  • Vitamín A 349 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ančovičky nasekáme na pastu, oloupaný česnek nakrájíme nadrobno. Nelisujeme, česnek musí být opravdu nakrájený.

  • 2

    V nerezové misce šleháme žloutky, ančovičky, bílý vinný ocet, hnědý cukr a dijonskou hořčici. Osolíme, opepříme a začneme za stálého šlehání po malých kapkách přilévat olivový olej. Nespěcháme, je opravdu důležité, abychom za rychlého šlehání olej přilévali velmi pomalu. Nakonec vmícháme nakrájený česnek.

Komentáře k receptu