Platýz zapečený s čínským zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Platýz - filety
  • 800 g Zelí čínské
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 hrst Kopr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 270 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 200 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 86 mg
  • Draslík 1051.6 mg
  • Vláknina 5076.8 mg
  • Vitamín A 5076.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí rozčtvrtíme, nakrájíme na nudličky, v sítu propláchneme vodou a necháme okapat.

  • 2

    Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. V pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm nakrájené zelí, pak přidáme česnek, ochutíme sójovou omáčkou a pepřem, a 5 minut společně za stálého míchání smažíme.

  • 3

    Kopr omyjeme, otrháme z něj jemné snítky a smícháme se smetanou.

  • 4

    Rybu omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.

  • 5

    Zapékací mísu vymastíme, rozložíme do ní zelí s česnekem, na ně položíme rybí plátky, pokapeme citronovou šťávou, opepříme, osolíme a zalijeme smetanou s koprem.

  • 6

    Rybu zapékáme v troubě předehřáté na 200 stupňů asi 15 minut.

  • 7

    Porce ryby i se zelím rozdělíme na talíře. Jako příloha je nejvhodnější rýže.

Komentáře k receptu