Ryba v marinádě pro alergiky na vejce, lepek a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Treska aljašská
  • 75 ml Jogurt bílý
  • 250 ml Jogurt bílý
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 2 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.25 ks Okurka salátová
  • 1 ks Citrony
  • 0.25 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej kukuřičný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 275 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 252 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 82.9 mg
  • Draslík 1069.1 mg
  • Vláknina 3764.4 mg
  • Vitamín A 3764.4 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.4 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omáčka raita pro alergiky na lepek, vejce a ořechy [56061]: na suchou pánev vsypeme kmín a opražíme ho. Pražíme 2 minuty, až se začne uvolňovat vůně. Sesypeme dolů z pánve a necháme vychladnout.

  • 2

    Omyjeme a oloupeme okurku, pokrájíme na malé kostičky. V misce smícháme okurkové kostky s jogurtem. Osolíme, opepříme a přisypeme opražený kmín. Promícháme.

  • 3

    Do větší skleněné mísy vložíme jogurt, olej, oloupané a rozdrcené stroužky česneku, zázvor, kurkumu, chilli. Promícháme všechny suroviny a osolíme. Vložíme porce ryby, potřeme je marinádou.

  • 4

    Ryby necháme přes noc marinovat.

  • 5

    Troubu předehřejeme na 220 °C.

  • 6

    Z marinády vyndáme kusy ryby, osušíme je. Vložíme do pekáče a pečeme asi 15 minut, dokud rybu není možné vidličkou dělit. Servírujeme na talíře. Oloupaný citron rozdělíme na měsíčky, vložíme měsíček ke každé porci, podáváme s omáčkou raita.

Komentáře k receptu