Úhoř po baskicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Úhoř mořský
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 6 g Olej olivový extra panenský
  • 100 ml Voda pitná
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 292 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 853 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 189 mg
  • Draslík 423.2 mg
  • Vláknina 290.8 mg
  • Vitamín A 290.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a vykuchané úhoře nakrájíme na kratší špalíčky, osolíme, opepříme, krátce ogrilujeme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme rozlámaný bobkový list, prolisovaný česnek, vložíme úhoře a osmahneme. Podlijeme vodou a dusíme do měkka.

  • 2

    Na talířích úhoře pokapeme citronovou šťávou.

Komentáře k receptu