Rybí filé s bramborovými chipsy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 600 g Filé rybí
  • 50 g Strouhanka
  • 15 g Sýr Parmezán
  • 15 g Petržel - nať
  • 15 g Pažitka
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 4.8 g Máslo čerstvé
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 325 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 976 mg
  • Bílkoviny 73 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 4 mg
  • Draslík 955.8 mg
  • Vláknina 13585 mg
  • Vitamín A 13585 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na velmi tenké plátky, rybí filé osolíme, opepříme, pažitku s petrželkou posekáme na jemno, Parmezán nastrouháme, citron rozkrájíme na osminky.

  • 2

    Dva plechy potáhneme papírem na pečení, z bílků vyšleháme polotekutý sníh a brambory v něm namočíme, vyskládáme na jeden plech, vložíme do vyhřáté truby a pečeme při 200°C zhruba 35 minut. V polovině pečení brambory obrátíme.

  • 3

    Rybí filé vyskládáme na druhý plech, v misce smícháme strouhanku, petrželku, pažitku, Parmezán, směsí posypeme filé. Pokapeme rozpuštěným máslem a vložíme do trouby nad brambory. Pečeme asi 15 minut.

  • 4

    Filé s bramborami upravíme na talíře a doplníme osminkami citronu.

Komentáře k receptu