Ravioli plněné lososem a chřestovou omáčkou
Suroviny
- 5 g Pepř černý mletý
 - 300 g Losos - filety
 - 125 g Sýr Ricotta
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 150 g Chřest bílý
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 10 g Koriandr čerstvý
 - 5 g Sůl
 - 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 10 g Kopr čerstvý
 - 100 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 592 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 1111 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 257.9 mg
 - Draslík 472.3 mg
 - Vláknina 7870 mg
 - Vitamín A 7870 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.9 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 36.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ricottu smícháme s na kostičky nakrájeným lososem, koprem, solí a pepřem. Zaděláme těsto, necháme ho 20 minut odpočinout. Z těsta vyválíme dva pláty. Na jeden pruh poklademe 5 cm od sebe kopečky náplně a přikryjeme druhým pruhem těsta. Vytvoříme ravioli.
 - 
                                2
Chřest nakrájíme na kolečka, špičky dáme stranou, a osmažíme ho na másle. Osolíme, opepříme. Polovinu chřestu rozmixujeme se smetanou a vaříme do zhoustnutí.
 - 
                                3
Ravioli uvaříme společně se špičkami chřestu a podáváme je s omáčkou, zdobíme koriandrem.