Platýs s kaparovou omáčkou
Suroviny
- 600 g Platýz - filety
- 100 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 8 plátek Citrony
- 1 polévková lžíce Kapary sterilované
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 211 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 9 g
- Sodík 351 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 78 mg
- Draslík 559.6 mg
- Vláknina 713.3 mg
- Vitamín A 713.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Smícháme mouku, sůl a pepř, v této směsi filé obalíme. 
- 
                                2V pekáči při nízké teplotě rozpustíme polovinu oleje a máslo. Do horkého tuku vkládáme postupně všechny filety a smažíme z každé strany, do zlatohněda. Hotové uchováme v teple. 
- 
                                3Vodu, citrónovou šťávu a worcester nalijeme do výpeku a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu a vaříme 2 minuty, až omáčka trochu zhoustne. Přidáme okapané kapary. 
- 
                                4Hotovou omáčku rozdělíme na porce ryby, ozdobíme řezy citrónu a ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        