Pečený platýz se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 650 g Platýz - filety
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 407 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 342 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 113 mg
  • Draslík 689 mg
  • Vláknina 851.8 mg
  • Vitamín A 851.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pekáči na plotně rozehřejeme olej. Přidáme nadrobno nakrájenou slaninu, nasekanou jarní cibulku a restujeme 2 minuty.

  • 2

    Omyté a očištěné filety vložíme do pekáče kůži dospod, potřeme olejem, opepříme.

  • 3

    Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a filety pečeme asi 15 minut.

  • 4

    Upečené filety upravíme na nahřáté talíře. Slaninu a cibulku vyjmeme na papírovou utěrku.

  • 5

    V kastrůlku zpěníme máslo a když bude zlatavé, vmícháme citronovou šťávu, slaninu, cibulku a nasekanou petrželku. Omáčkou přelijeme platýze a ihned podáváme.

Komentáře k receptu