Platýz na žampionech
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 198 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 19 g
- Sodík 53 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 27.5 mg
- Draslík 438.7 mg
- Vláknina 3578.5 mg
- Vitamín A 3578.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Pergamenový papír dáme na mřížku grilu a na něj položíme plátky ryb. Postříkáme je limetkovou šťávou a posypeme celerovou solí a pepřem. Plátky zapékáme na rozpáleném grilu 8 minut, bez obracení. 
- 
                                2V pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm houby cca 5 minut. 
- 
                                3V pánvičce prohřejeme pokrájená rajčata. Houby i se šťávou z pánve a rajčata z pánvičky rozdělíme na talíře s jednotlivými porcemi platýza. 
- 
                                4Okamžitě podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        