Platýz dušený na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Platýz - filety
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr moučkový
  • 8 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mouka čočková
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 237 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 105 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 48 mg
  • Draslík 291.3 mg
  • Vláknina 6308.9 mg
  • Vitamín A 6308.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Platýze očistíme a naporcujeme, čočkovou mouku nasucho opražíme. Utřený česnek osmahneme na rozpáleném másle s chilli kořením a kmínem, přidáme čočkovou mouku, podlejeme vroucí vodou. Promícháme, podusíme, vložíme osolenou rybu a dusíme do změknutí. Dochutíme citronovou šťávou, případně cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu