Gratinované filé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 50 g Slanina vepřová
  • 50 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 500 g Filé z aljašské tresky
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Citrony
  • 20 ks Kapary sterilované
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 425 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 17037 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 88.3 mg
  • Draslík 301.4 mg
  • Vláknina 38430 mg
  • Vitamín A 38430 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.5 mg
  • Vitamín E 4.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 46.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce filé pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli uležet.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme. Filé osolíme, naskládáme do vymazané zapékací mísy a potřeme hořčicí. Na jednotlivé porce klademe plátky okurek, sekané kapary a kostičky opečené slaniny. Vše zalijeme 1/8l kyselé smetany a posypeme nastrouhaným sýrem. Zapečeme v troubě dorůžova.

  • 3

    Podáváme s pečenými bramborami a hlávkovým salátem.

Komentáře k receptu