Závitky z filé v kapustě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hroznové víno
  • 500 g Filé z aljašské tresky
  • 100 ml Jogurt bílý
  • 600 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 0.25 ks Kapusta hlávková
  • 1 ks Hrušky
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 53.6 mg
  • Draslík 451.5 mg
  • Vláknina 6245.5 mg
  • Vitamín A 6245.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 82.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z tresky omyjeme a pokapeme lžičkou citronové šťávy. Osolíme a opepříme. Čtyři kapustové listy omyjeme a povaříme v osolené vodě asi 4 minuty.

  • 2

    Na každý list položíme l porci filé a zavineme. Závitky vaříme v páře asi 15 minut.

  • 3

    Oloupanou cibuli nasekáme a podusíme, přidáme omyté víno, vmícháme jogurt, osolíme a opepříme.

  • 4

    Omytou hrušku nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou.

  • 5

    Závitky upravíme na talíře s hruškou a jogurtovou omáčkou.

  • 6

    Podáváme s rýží.

Komentáře k receptu