Kuličky ze sušené tresky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Petržel - nať
  • 60 g Strouhanka
  • 500 g Treska sušená
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 1 krajíc Chléb konzumní
  • 100 ml Víno bílé
  • 50 ml Olej olivový
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 409 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 264 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 182.7 mg
  • Draslík 877 mg
  • Vláknina 3335 mg
  • Vitamín A 3335 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tresku vykostíme, odřízneme kůži, omyjeme ji a nakrájíme na kousky. Cibuli a stroužek česneku jemně nasekáme. Na pánvi rozehřejeme

  • 2

    1 lžíci oleje a rybí maso na něm prudce po obou stranách osmažíme. Potom ho nasekáme.

  • 3

    Nalijeme do pánve zbývající olej a chvíli na něm smažíme česnek a cibuli, ale jenom tak, aby nezhnědly. Přidáme nasekané tresčí maso, krátce je osmažíme, přilijeme bílé víno a necháme ho prudce vyvařit. Přilijeme trochu horké vody, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře a při mírné teplotě za občasného zamíchání vše

  • 4

    20 minut podusíme.

  • 5

    Nasekané rybí maso vyjmeme, dáme do mísy a necháme vychladnout. Z chleba okrájíme kůrky a necháme střídu rozmočit v troše tekutiny, ve které se vařilo tresčí maso smíchané s trochou mléka. Pak ji scedíme a rozmícháme s nasekaným rybím masem. Přidáme nasekanou petrželku a vše dohladka vymícháme.

  • 6

    Ze vzniklé směsi děláme kuličky o velikosti vlašského ořechu, obalujeme je v rozšlehaných vejcích, pak je obalíme ve strouhance a postupně osmažíme v rozpáleném oleji. Jakmile budou kuličky hotové,vyjměte je děrovanou lžicí a necháme okapat. Nakonec je

  • 7

    přendáme na servírovací mísu a podáváme.

Komentáře k receptu