Cavatappi s treskou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Mrkev kořen
  • 350 g Těstoviny Cavatappi
  • 300 g Treska aljašská
  • 10 g Houby sušené
  • 60 g Cibule
  • 50 g Celer řapíkatý
  • 20 g Muškátový oříšek
  • 40 g Petržel - nať
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 ks Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 436 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 594 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 27.8 mg
  • Draslík 550.7 mg
  • Vláknina 12070.5 mg
  • Vitamín A 12070.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené houby nasypeme do misky s trochou vlažné vody a necháme je nabobtnat. Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme je, zbavíme semínek a nahrubo je nasekáme. Oloupeme stroužek česneku a cibuli, očistíme celer, oškrábeme mrkev, všechnu zeleninu a jemně nasekáme.

  • 2

    Stáhneme z tresky kůži, vykostíme ji a nahrubo pokrájíme. V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm nasekanou cibuli, mrkev, celer a česnek tak, aby nezhnědly. Přidáme nabobtnalé a nasekané houby a krátce je osmažíme.

  • 3

    Přidáme pokrájenou tresku a za občasného zamíchání ji 2-3 minuty smažíme. Přidáme pokrájená rajčata, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře a při střední teplotě vše ještě 15-20 minut dusíme.

  • 4

    Mezitím v nepřilnavé pánvi lehce nasucho opražíme piniová semínka. V hrnci uvaříme těstoviny. Scedíme je, promícháme s připravenou omáčkou, posypeme nasekanou petrželkou a opraženými piniovými semínky a hotový pokrm horký podáváme.

Komentáře k receptu