Kukuřičné noky s treskou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 300 g Rajčata
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 g Petržel - nať
  • 20 g Bazalka
  • 300 g Treska aljašská
  • 300 g Mouka kukuřičná
  • 50 ml Olej olivový
  • 1 ks Česnek
  • 1.25 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 586 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 680 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 44.9 mg
  • Draslík 689.8 mg
  • Vláknina 6790 mg
  • Vitamín A 6790 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme noky. V hrnci uvedeme do varu 1,25 litru vody, osolíme ji a postupně do ní přisypáváme kukuřičnou mouku. Za častého míchání dřevěnou vařečkou vaříme polentu asi 50 minut. Přitom ji průběžně odlepujeme od stěn a ode dna.

  • 2

    Mezitím si připravíme omáčku. Stáhneme z tresky kůži, rybu vykostíme a nakrájíme na kousky. Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a pak je nahrubo nakrájíme. Oloupeme cibuli a česnek a nasekáme. Opereme petrželku a bazalku a nasekáme.

  • 3

    Do pánve nalijeme olej a osmažíme něm cibuli a česnek. Přidáme pokrájenou tresku, krátce ji za častého míchání osmažíme. Přisypeme nasekaná rajčata, špetku soli a špetku mletého pepře, při mírné teplotě za občasného zamíchání všechno 20 minut dusíme pod pokličkou. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a bazalku.

  • 4

    Stáhneme hrnec s polentou ze sporáku, vmícháme do ní pokrájené máslo a nastrouhaný sýr, vše dobře promícháme a pomocí dvou lžic opláchnutých ve studené vodě tvoříme noky a rozdělujeme je na jednotlivé talíře. Přelijeme je horkou omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu