Kuličky z tresky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Treska aljašská
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Fenykl čerstvý
  • 6 krajíc Chléb toastový
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 20 ml Olej olivový
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 607 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 110.1 mg
  • Draslík 599.3 mg
  • Vláknina 5038.5 mg
  • Vitamín A 5038.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chléb bez kůrek a natrhaný na kousky dáme do mísy a přelijeme ho mlékem. Rybí maso pokrájíme na kostičky a rozmixujte ho s kousky vymačkaného chleba, fenyklovými semínky, s omytou fenyklovou natí, vejcem, solí a pepřem. Přemístíme směs do nádoby s víkem a dáme ji na půl hodiny do ledničky.

  • 2

    Z takto připravené směsi utváříme mezi navlhčenými dlaněmi malé kuličky. Trochu je zplacatíme a obalte v mouce. V pánvi rozehřejeme olej a kuličky na něm stejnoměrně osmažíme. Vytahujeme je děrovanou lžící a dáváme okapat na savý kuchyňský papír. Podáváme je horké s klínky nebo kolečky citronu.

Komentáře k receptu