Zapečené filé s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 400 g Treska aljašská
  • 150 g Rajčata
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 10 g Hořčice
  • 20 ml Olej olivový
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 379 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 558 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 110 mg
  • Draslík 507.7 mg
  • Vláknina 1647.5 mg
  • Vitamín A 1647.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180 °C. Rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme je. Nakrájíme na kolečka a necháme okapat. Smetanu smícháme s hořčicí, osolíme a lehce opepříme.

  • 2

    Do zapékací misky, vymazané olejem, rozložíme filety a zalijeme je smetanou. Poklademe kolečky rajčat a zasypeme sýrem. Pečeme 30 minut.

Komentáře k receptu