Bramborovo- rybí kuličky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Brambory
  • 60 g Celer bulvový
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mrkev kořen
  • 30 g Pšeničná krupice
  • 120 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 2 g Nové koření celé
  • 50 g Pažitka
  • 3 g Pepř černý celý
  • 400 g Treska aljašská
  • 50 g Petržel kořen
  • 100 g Majonéza
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 200 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 5984 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 85.6 mg
  • Draslík 421.2 mg
  • Vláknina 4783 mg
  • Vitamín A 4783 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Housku nakrájíme na kostičky a necháme nasáknout v misce s mlékem. Oloupané a nakrájené brambory uvaříme doměkka a scedíme, ponecháme v hrnci a přidáme k nim namočenou housku. Tresčí maso natrháme na menší kusy a přihodíme k bramborám. Přidáme vejce, podle potřeby krupici, osolíme, opepříme a rozmixujeme ručním mixérem. Na závěr přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmaženou na másle, muškátový oříšek a důkladně promícháme. Z vytvořené hmoty tvoříme menší kuličky, které si skládáme na tác.

  • 2

    Do širšího hrnce vlijeme 2 l vody, přidáme oloupanou kořenovou zeleninu, cibuli, bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl a přivedeme k varu. Do vroucího vývaru naházíme rybí kuličky a vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme okapat. Mezitím si připravíme oválnou mísu, na kterou rozložíme listy hlávkového salátu a na střední linii rozetřeme lžící vrstu majonézy. Na majonézu rozložíme rybí kuličky a ozdobíme posekanou pažitkou. Servírujeme nejlépe s čerstvou zeleninou.

Komentáře k receptu