Kořeněné tresčí kousky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Filé z aljašské tresky
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 709 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 314 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 222.7 mg
  • Draslík 62.2 mg
  • Vláknina 995 mg
  • Vitamín A 995 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 5.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené filé nakrájíme na menší kousky. Obalíme je v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.

  • 2

    Obalené kousky filé smažíme na pánvi na rozehřátém oleji asi 3 minuty po každé straně. Po usmažení posypeme každý kousek mletou paprikou a špetkou soli.

  • 3

    Můžeme podávat horké i studené.

Komentáře k receptu