Řezy z tresky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 80 g Máslo bylinkové
  • 10 g Bazalka
  • 200 g Olivy černé
  • 10 g Oregano čerstvé
  • 800 g Filety z tresky tmavé
  • 60 ml Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 627 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 925 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 41.5 mg
  • Vláknina 3781.5 mg
  • Vitamín A 3781.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olivy a kapary necháme okapat a potom rozmixujeme.

  • 2

    Bylinky opereme, osušíme, jemně nasekáme a s přidáním olivového oleje smísíme s rozmixovanou směsí.

  • 3

    Filety omyjeme, osušíme a polijeme citronovou šťávou. Osolíme a opepříme.

  • 4

    Rozpálíme máslo a zhruba 6 minut v něm tresku z obou stran opečeme.

  • 5

    Všechno společně upravíme na talířích a podáváme s bylinkovým máslem.

Komentáře k receptu