Grilované tresčí plátky v kořeněné omáčce - Pugó kúi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 g Sůl
  • 0.3 g Pepř černý mletý
  • 5.5 g Česnek
  • 6 g Cukr krupice
  • 3 g Paprika mletá sladká
  • 7 g Cibulka jarní
  • 140 g Treska sušená
  • 9 ml Omáčka sójová
  • 40 ml Omáčka sójová
  • 8 ml Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 72 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 226 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 16.5 mg
  • Draslík 209.9 mg
  • Vláknina 749.5 mg
  • Vitamín A 749.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze sušené tresky odstraníme hlavu, ploutve a ocas a namočíme ji na 1 hodinu do vody. Potom rybu zabalíme na 30 minut do bavlněné utěrky a necháme ji odpočívat.

  • 2

    Tresčí maso vykostíme a naporcujeme na plátky, které ze stran 2x nařízneme, aby se maso nezkroutilo při grilování.

  • 3

    Česnek a cibulku oloupeme a nasekáme nadrobno, 2 lžíce sójové omáčky smícháme s mletou paprikou a s dalšími uvedenými ingrediencemi. Smícháme kořenící marinádu a kořenící omáčku. Připravené porce tresky natřeme připravenou sezamovou marinádou a na rozehřátém oleji na grilu grilujeme potřené plátky masa asi 2 minuty z každé strany tak, že grilovací rošt umístíme v grilu asi 15 cm nad zdrojem ohně, abychom maso nepřipálili. Takto grilované plátky potom potřeme kořenící omáčkou a na prudkém ohni grilujeme asi 2 minuty z každé strany. Po té oheň zmírníme a maso dopékáme dalších 15.

Komentáře k receptu