Marseilleská rybí polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 700 g Losos obecný
  • 700 g Sleď čerstvý
  • 700 g Treska skvrnitá
  • 150 ml Olej olivový
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Provensálské koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 658 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 211 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 290.5 mg
  • Draslík 971.4 mg
  • Vláknina 4127.5 mg
  • Vitamín A 4127.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme cibuli na kroužky, pórek na kolečka a rajčata na čtvrtiny. Na pánvi rozpálíme olej, všechnu zeleninu lehce opražíme. Prolisujeme do ní česnek, přidáme bobkový list a polévkovou lžíci provensálského koření, vše zamícháme, pět minut podusíme.

  • 2

    Ryby vykucháme, očistíme a omyjeme. Odřízneme hlavy, odstřihneme ploutve, ryby nakrájíme na kousky. Pomažeme je směsí z pánve a necháme tři hodiny na chladném místě odležet. Poté zalijeme vodou a cca 15 minut zprudka vaříme.

  • 3

    Ryby pak vyndáme z polévky a servírujeme zvlášť. Polévku před podáváním ještě propasírujeme a dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti.

Komentáře k receptu