Roláda z mořské tresky a lososa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Cuketa
  • 600 g Filé z aljašské tresky
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 250 g Špenát listový čerstvý
  • 200 g Losos - filety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 3 ks Šalotka
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 151 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 175.9 mg
  • Draslík 518.7 mg
  • Vláknina 2307.2 mg
  • Vitamín A 2307.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a nasekáme šalotky. Máslo rozpustíme v pánvi a osmahneme šalotky. Nastrouháme cuketu a podusíme ji se šalotkou 8 minut.

  • 2

    Na kousky nakrájíme filé z tresky, pokapeme citronovou šťávou a s cuketovou směsí umixujeme na kaši. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek.

  • 3

    Dotuha vyšleháme šlehačku a vmícháme ji se žloutky do rybí hmoty.

  • 4

    Opereme špenát, vložíme na chvilinku do vařící vody, ochladíme a necháme okapat. Navlhčíme utěrku a rozprostřeme na ni špenát, aby se listy překrývaly.

  • 5

    Na dvoucentimetrové kousky nakrájíme lososa a rozložíme na špenát. Na jedné straně nadzdvihneme utěrku a jednu polovinu špenátu přeložíme přes druhou. Ryba bude ve špenátu zabalená.

  • 6

    Na 80 stupňů předehřejeme troubu, formu na paštiku vyložíme alobalem a vymažeme tukem. Vložíme polovinu rybí hmoty, na ni uložíme špenátovou rolku, pokryjeme zbytkem rybí hmoty.

  • 7

    Uzavřeme formu alobalem a vložíme do trouby. Přelijeme horkou vodou a hodinu vaříme. V polovině pečící doby sundáme fólii.

  • 8

    Formu necháme 4 hodiny chladnout a poté vyklopíme.

  • 9

    Roládu nakrájíme na plátky a podáváme.

Komentáře k receptu