Pikantní treska v medu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Treska aljašská
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Chilli paprička
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 262 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 179 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 92.5 mg
  • Draslík 1066.6 mg
  • Vláknina 1127.8 mg
  • Vitamín A 1127.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Najemno si nasekáme cibuli s pažitkou a v míse ji smícháme s olejem. Přidáme petržel, chilli, sójovou omáčku a med. Všechno důkladně promícháme a necháme 5 minut v ledničce odležet.

  • 2

    Mezitím si očistíme tresky, zbavíme je ploutví a ocasu. Nožem lehce nařízneme po celé délce z obou stran. Připravenou marinádou tresky naplníme. Maso poté opět přiklopíme zpět k sobě a dáme do ledničky na 1 hodinu odležet.

  • 3

    Grilovací desku pořádně potřeme olejem a tresky necháme na vysokou teplotu grilovat z obou stran, dokud nejsou měkké.

Komentáře k receptu