Pikantní sladká treska

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Treska aljašská
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Zázvor mletý
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 plátek Ananas
  • 1.5 dl Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 257 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 517 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 74.7 mg
  • Draslík 985.3 mg
  • Vláknina 3066.5 mg
  • Vitamín A 3066.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.2 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme a nasekáme najemno. V misce smícháme sójovou omáčku se zázvorem, česnekem a pepřem.

  • 2

    Tresku omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky a obalíme ji v ochucené sojové omáčce.

  • 3

    Jarní cibulky omyjeme, bílé části nakrájíme najemno, zelenou nať na kolečka. Ananas nakrájíme na malé kousky.

  • 4

    Ve větší pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět bílé části nakrájených cibulek. Pak do pánve vmícháme cukr, přilijeme vývar a krátce povaříme.

  • 5

    Větší část zelené natě cibulek přidáme s kousky ananasu, rybou a zbylou marinádou do pánve, vše promícháme a necháme 10 minut vařit na středním ohni. Směs dochutíme pepřem a solí, rozdělíme na servírovací talíře, posypeme zelenou natí cibulek a podáváme.

Komentáře k receptu