Zapékaná treska v jablkách a celeru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 650 g Filé z aljašské tresky
  • 150 g Celer bulvový
  • 400 g Jablka
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 1.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 328 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 328 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 106.3 mg
  • Draslík 320.3 mg
  • Vláknina 6691.2 mg
  • Vitamín A 6691.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka a celer oloupeme, omyjeme, nastrouháme nahrubo. Očištěnou cibuli velmi drobně pokrájíme. Vše v míse dobře promícháme.

  • 2

    Filé z tresky omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme čerstvě pomletým bílým pepřem. V misce rozmícháme smetanu s rajským protlakem a cukrem.

  • 3

    Pekáček vytřeme máslem a vyložíme nastrouhanou zeleninou s jablky. Na tuto vrstvu poklademe filé, zalijeme smetanou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme do zlatova při 220°C přibližně 25 minut.

Komentáře k receptu