Pečené bazalkové rybí filé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Slanina vepřová
  • 2 kávová lžička Sůl mořská
  • 1.5 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 5 ks Rajčata sušená sterilovaná
  • 4 ks Cibule
  • 1.2 kg rybí filé
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1002 kcal
  • Sacharidy 113 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 1814 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 20.4 mg
  • Draslík 4762.5 mg
  • Vláknina 37033.8 mg
  • Vitamín A 37033.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 301.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 195°C. Lístky z bazalky omyjeme a velmi drobně pokrájíme. Sušená rajčata konzervovaná v oleji necháme okapat a pokrájíme je na proužky. Očištěné cibule nakrájíme na kolečka. Rybí filé omyjeme, osušíme, posypeme solí, kmínem a čerstvě pomletým pepřem a jednu stranu posypeme čerstvou bazalkou. Poté porce obalíme v hladké mouce. Na dno pekáče položíme 1/2 plátků slaniny, pekáč vložíme do trouby a když se slanina začne rozpouštět, položíme na ni porce rybího filé posypanou stranou s bazalkou nahoru. Rybí filé pečeme 10 minut, poté porce otočíme, obložíme pokrájenou cibulí, sušenými rajčaty, povrch porcí posypeme zbylou bazalkou a položíme na ně 2/2 plátků slaniny. Pekáč znovu vložíme do trouby a pečeme dalších 10-12 minut dozlatova. Rybí filé poklademe na talíře, ozdobíme upečenou cibulí, rajčaty, vyškvařenými plátky slaniny a hned horké servírujeme.

Komentáře k receptu