Rybí file na čínský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Rajčata
  • 800 g Filé z aljašské tresky
  • 20 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 kávová lžička Čínské koření
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Pažitka
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Chléb konzumní
  • 0.5 šálek Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 390 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 87 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 153.3 mg
  • Draslík 401 mg
  • Vláknina 5983.3 mg
  • Vitamín A 5983.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.3 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme sůl,koření a mouku. Rybí řízky obalíme v této směsi, ve vajíčku a v rozdrobeném chlebu.

  • 2

    Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran do zlatohněda. Smaženou rybu dáme okapat na ubrousek a uchováme v teple.

  • 3

    Nakrájenou cibulku a rajčata zbavená semínek a nakrájená osmahneme na másle. Po jedné minutě přidáme sójovou omáčku. Usmaženou rybu přelijeme vzniklou omáčkou.

  • 4

    Ozdobíme nakrájenou paprikou,pažitkou a můžeme podávat.

Komentáře k receptu