Ryba s pórem a česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 376 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 14 g
- Sodík 232 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 90.6 mg
- Draslík 338.2 mg
- Vláknina 6573 mg
- Vitamín A 6573 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filé rozkrojíme na menší kousky, osolíme, zaprášíme hladkou moukou a na oleji zprudka opečeme. Z dobře omytého póru odřízneme listy a dolní bílou část. Střední část nakrájíme na šikmé proužky zhruba 5 mm široké, přidáme je k opečené rybě spolu s hrubě nasekaným česnekem a vše na mírném ohni dusíme. V případě potřeby mírně podlijeme a zahustíme tzv. francouzskou kuličkou ( kousek čerstvého másla smíchaný se lžičkou hladké mouky). Krátce povaříme, aby se ryba nerozvařila.
-
2
Hotový pokrm posypaný petrželovou natí ihned podáváme.