Lasagne s tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Jogurt bílý
  • 360 g Tuňák v oleji
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 400 g Těstoviny Lasagne
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 771 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 329 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 48.4 mg
  • Draslík 629 mg
  • Vláknina 4576.8 mg
  • Vitamín A 4576.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lasagne se lžící oleje uvaříme v osolené vodě, scedíme, vmícháme do nich 4 lžíce oleje.

  • 2

    Zakysanou smetanu rozmícháme s jogurtem, citronovou šťávou, hořčičnými semínky a nasekaným koprem. Zálivku podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Omytý celer a okurku nakrájíme šikmo na tenké plátky. Polovinu zeleniny upravíme na talíře, na ni poklademe lasagne, pokapeme trochou zálivky a obložíme zbylou zeleninou a rozdrobeným tuňákem. Pokapeme zbylou zálivkou a podáváme s dílky citronu.

Komentáře k receptu