Závitky s tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 9

Suroviny

  • 200 g Tuňák v oleji
  • 0.25 kávová lžička Pepř cayenský
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 18 plátek Těsto filo
  • 0.02 l Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 92 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 58.5 mg
  • Draslík 107.8 mg
  • Vláknina 1394.6 mg
  • Vitamín A 1394.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Natvrdo uvařená, oloupaná a nadrobno pokrájená vejce, okapaného tuňáka a nakrájený kopr dáme do misky, rozmačkáme, důkladně promícháme. Opatrně (aby zachovalo svou strukturu) vmícháme rajče, oloupané, zbavené semen a drobně nakrájené. Přidáme sůl, cayenský pepř, promícháme.

  • 2

    Kratší stranou k sobě rozložíme jeden plátek těsta filo. Ostatní plátky přikryjeme vlhkým ubrouskem. Ve vzdálenosti 1 cm od spodního okraje a 2,5 cm od obou delších okrajů rozložíme zhruba 1 lžíci připravené náplně.

  • 3

    Okraj těsta přehneme přes náplň, jednou otočíme, poté přehneme i okraje na obou stranách. Pokračujeme v zabalování náplně až do konce. Okraj těsta navlhčíme olejem a přitiskneme. Stejným způsobem postupujeme i u ostatních 17 závitků, dokud nespotřebujeme všechnu náplň.

  • 4

    Na pánvi rozehřejeme na 180 - 190°C vrstvu oleje vysokou asi 2,5 cm. Pro odhad správné teploty můžeme použít kostičku staršího pečiva, které při této teplotě zhnědne za půl minuty.

  • 5

    Závitky smažíme ze všech stran do zlatova. Přebytečný tuk z nich odsajeme papírovými utěrkami. Hotové závitky posypeme mořskou solí. Podáváme horké nebo vlažné se srpečky citronu.

Komentáře k receptu