Tapenáda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 125 g Olivy nakládané
  • 80 g Ančovičky konzervované
  • 100 g Tuňák v oleji
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 180 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 822 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 14.3 mg
  • Draslík 119.1 mg
  • Vláknina 1410 mg
  • Vitamín A 1410 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ančovičky, olivy, česnek a tuňáka rozmixujeme na jemné pyré.

  • 2

    Vmícháme olej.

  • 3

    Před servírováním necháme vychladit a následně ohřát na pokojovou teplotu.

  • 4

    Hodí se jako omáčka k jehněčímu masu.

Komentáře k receptu